Biblioteket er åpent igjen

Innhold

Det er riktignok en litt forsiktig åpning, med redusert åpningstid og en del forhåndsregler, men vi er glad for å ønske dere velkommen tilbake på  Siljan bibliotek!

For at vi skal få til gjenåpningen ber vi alle som besøker oss om å være flinke til å overholde smittevernreglene og benytte våre digitale tjenester og selvbetjening så mye som mulig. Vi har reduserte åpningstider inntil videre.

Våre åpningstider:

 • mandag kl. 12:00-15:00
 • tirsdag kl. 12:00-16:30
 • torsdag 12:00-15:00

Du er selv ansvarlig for å:

 • Holde minst 1 meter avstand til de rundt deg inkludert oss som jobber på biblioteket.
 • Bruk hånddesinfeksjon ved inngangen.
 • Holde deg hjemme hvis du er syk.

Dette kan du gjøre på biblioteket nå:

 • Du kan oppholde deg i biblioteket i inntil 15 min.
 • Låne via utlånsautomat, bestill gjerne på nett før du kommer til oss!
 • Innlevering.
 • Lese aviser/magasiner.
 • Få hjelp av oss med enkle spørsmål, anbefalinger osv. Du finner oss rundt omkring i lokalet.
 • Du kan bruke sitteplassene på bibliotekene, men husk å holde minst 1 meters avstand fra andre.Låne e-sykkel (må hentes/leveres i vår åpningstid)

Dette tilbyr vi foreløpig ikke:

 • Toalettet er stengt.
 • Organiserte besøk av barnehager, skoler og andre grupper.

Vi gleder oss til å se dere alle!

Dere kan fortsatt bestille bøker før levering hjem eller henting på biblioteket.

Vi oppfordrer dere til å bruke de digitale tilbudene. Alt du trenger er det nasjonale lånekortet. Om du ikke har det, kan du nå få et digitalt. Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.no. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.).

Trenger du hjelp, ta kontakt på e-post: biblioteket@siljan.kommune.no

Digitale tilbud:

Her er litt om de digitale tilbudene du også kan benytte.

Bookbites
Les e-bøker gratis! Med appen Bookbites kan du lese e-bøker og høre e-lydbøker hvor enn du er, rett inn på telefon eller nettbrett. Det eneste du trenger er lånekortnummeret og pinkode til kortet ditt. Vestfold og Telemark fylke har fått tildelt i overkant av 1,5 millioner kroner ekstra til anskaffelse av flere e-bøker til sine innbyggere. Det første du møter i appen er bokhyller som hjelper og inspirerer deg til å finne bøker du har lyst til å lese. Under hver bok ser du hvor lang tid det vil ta deg å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer deg – akkurat nå. Last ned BookBites-appen fra App Store eller Google Play.

Filmoteket.

Ny filmtjeneste! Nå kan du enkelt og lovlig strømme filmer til din skjerm. Hvis du har nasjonalt lånekort på biblioteket kan du nå strømme filmer enkelt og lovlig til din skjerm, gjennom det nye bibliotektilbudet Filmoteket. Filmoteket skal være et enkelt og lovlig supplement til de store, internasjonale kommersielle strømmetjenestene. Som låntaker får man tilgang til strømmetjenesten ved å besøke www.filmoteket.no. Her blar man enkelt gjennom katalogen og kan velge mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og etter hvert også serier. Utvalget består av norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som skal treffe alle aldersgrupper. Ved lån er filmen tilgjengelig i 48 timer, og kan sees når som helst og hvor som helst. Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner med Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, via tjenester som AirPlay og Chromecast.

Har du ikke et nasjonalt lånekort fra før kan du skaffe deg det her, kontakt deretter ditt bibliotek for å knytte det opp lokalt:

Registrer deg som bruker på Filmoteket her:

Det er Vestfold og Telemark fylkesbibliotek som har inngått avtalen med Norgesfilm om den nye strømmetjenesten.

Pressreader
Les aviser og tidsskrifter gratis! Med appen PressReader kan du nå lese aviser fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. Velg mellom over 3000 aviser og 2000 tidsskrifter på 60 forskjellige språk. I PressReader finner du foreløpig ca 70 norske aviser og tidsskrifter bl.a. Aftenposten og Dagbladet og mange lokalaviser. I tillegg er det et godt utvalg av aviser og tidsskrifter på alle de nordiske språkene.
For å få tilgang til å laste ned publikasjoner i appen må du være koblet på bibliotekets trådløse nettverk (ITG-Gjest). (Det kan du få ved å stanse opp utenfor biblioteket og logge deg på gjestenettet, enten du går forbi eller sitter i bilen). Pressreader sitt innhold er da tilgjengelig i 60 dager (utvidet tilgang i korona-tider) dager, deretter må man fornye tilgangen i biblioteket på ny. Publikasjoner du har lastet ned, har du tilgang til du sletter dem, uavhengig av hvor du befinner deg.

Last ned appen PressReader fra App Store, Google Play eller Windows Store.

Filmbib
Se kort- og dokumentarfilm gratis! På Filmbib.no kan du se kortfilmer og dokumentarer av nyere dato, men også flere filmer som går tilbake i tid. Du logger på med ditt lånekortnummer og PIN-kode til kortet ditt. Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten. Filmbib er også tilgjengelig på mobile enheter. Last gjerne ned Filmbib som app til iOS eller Android.

Gå inn på vår nettsid for mer informasjon:

 

Publisert: 08.06.2020 12.50