Feiing 2020 i Siljan - på en litt annen måte

Innhold

Skien brann- og feievesen har startet opp med feiing av skorsteiner i Siljan og Skien. I år er det Siljan nord som står for tur.

Nasjonale føringer for smittevern fører til at de må gjøre jobben på en litt annen måte inntil videre:

  • Feiingen blir som vanlig varslet med SMS til eier av eneboliger og selveierleiligheter. Borettslag blir varslet med lapper i postkassen.
  • Feiing vil kun foregå utvendig fra tak. Husk å sette frem stige.
  • Feier vil ha på seg hansker og vernetøy, men skal ikke gå inn i boliger. Feier vil holde god avstand til beboere.
  • Huseier/beboer oppfordres til å fjerne soten selv etter at feiing er utført, eller feier kan fjerne det på neste feierunde.
  • Vi kommer tilbake på et senere tidspunkt der det er feiing fra feieluke i andre etasje eller loft. Hvis det gjelder deg, gi beskjed til feierne så noterer de at feiing skal gjennomføres hos deg når smittefaren er over.
  • Har du spørsmål ta kontakt med feier eller ring feiermester på telefon 481 39 849.

Generelt oppfordrer vi huseier og beboer til å ta smittevernhensyn og holde god avstand til feier.

Må teste røykvarslere

Siden feierne ikke får testet røykvarslere, er det svært viktig at huseier og beboer tester og bytter batteri i disse selv. Du må ha minst en røykvarsler i hver etasje. De skal være plassert slik at de kan oppdage og varsle om brann på kjøkken, i stua, sonen utenfor soverom og i sonen utenfor teknisk rom. Det kan ikke være en dør mellom et rom som skal dekkes og rommet der røykvarsleren er plassert. Har du for eksempel åpen løsning vil en røykvarsler kunne dekke både kjøkken og stue. Hvis du har dør mellom, må du ha en røykvarsler i hvert av rommene. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Skien brann- og feievesen anbefaler røykvarslere også inne på soverom.

Publisert: 26.05.2020 11.41