Kulturprisen 2022 til Siljan Røde Kors

Innhold

Årets kulturpris i Siljan gikk til Silja Røde Kors, og ble delt ut i forbindelse med årets julemarked lørdag 26. november.

"Røde Kors utrolig gode til å gjøre en innsatts det det virkelig trengs"

Prisen på kr. 10.000,- ble delt ut av ordfører Kjell A. Sølverød 

Her kan du lese om Siljan Røde Kors:

Siljan Røde Kors (SRK) er en lokalforening under Telemark Røde Kors og ble stiftet 17.10.2013.

Det er i dag Anja Kristiansen er lokalforeningsleder og Sidsel Hestbek som er nestleder.
Foreningen har ca. 243 medlemmer hvor alle jobber frivillig.

I 2018 fikk de sitt eget Røde Kors hus i Opdalsveien, som de fyller med ulike aktiviteter, blant annet:

  • Språkkafén er en møteplass for både norske og innvandrere. Den sosiale delen er selvfølgelig viktig,- men like viktig er det å trene på og snakke norsk.
  • Sy- og strikkegruppa er et annet tilbud til de som vil lære litt om søm og strikking. Her trener vi også på å snakke norsk og en kopp kaffe og noe å bite i hører med. Noen har strikket oransje skjerf og pannebånd. Disse er levert til Kirkens bymisjon.

Røde Kors har også mange andre tilbud utenfor huset:

  • Go'tralla er i sving hver mandag på Siljan sykehjem. Her får beboerne tilbud om litt småhandel, om det er ønskelig,- eller bare besøk på rommet og en prat.
  • I tillegg til å være besøksvenner og være med på å arrangere Høstfesten på sykehjemmet, har de har gjort en stor innsats i hagene ved Siljan Sykehjem. De har luket og plantet slik at det til enhver tid ser trivelig ut der. Dette er til glede for beboere, ansatte og de som kommer på besøk.
  • Siljan Røde Kors har deltatt i et prosjekt der det er plukket både blåbær og tyttebær. Ukrainske flyktninger har deltatt i prosjektet, der de blant annet har syltet bær til eget bruk. Bær er også gitt i gave både til Siljan sykehjem og Bofellesskapet. Det er flere innbyggere i Siljan som har fått bær levert på døra. Tanken er at de som ikke har anledning og mulighet til å komme seg ut å plukke selv, også skal få en smak!
  • Fuglenekprosjektet har hatt 12 medlemmer med på dugnad i havreåkeren. På 2 dager ble det bundet 244 nek. Sygruppa har sydd flotte sløyfer til alle nekene.
  • På Midtbygda er de både lyttevenner og har leksehjelp.
  • De driver også med svømmeopplæring, beredskapsplanlegging, transportoppdrag, førstehjelpskurs, møtevirksomhet og julemarked og mye, mye mer.

Røde Kors utrolig gode til å gjøre en innsatts det det virkelig trengs. Et eksempel er da kommunen satte i gang med vaksinasjonsprogrammet og Røde Kors stilte mannsterke opp for å bidra. Vi så det igjen da de ukrainske flykningene kom til bygda, og Røde Kors står klare til å ta imot med åpne armer.

Gratulerer og takk for den fantastiske jobben dere gjør!

Sidsel Hestbek tar imot kulturprisen 2022 på vegne av Siljan Røde Kors

Publisert: 28.11.2022 10.23