Legekontoret - åpent for deg!

Innhold

Det er spesielle og utfordrende tider for oss alle nå. Vi ønsker å presisere at legekontoret er åpent, og at vi gjør det vi kan for å tilby et så godt helsetilbud som mulig!

Vi i Siljan har foreløpig bare noen få som er bekreftet smittet, men det er strenge kriterier for hvem vi kan teste, så det er trolig flere som er smittet. Det er uansett viktig at vi alle forholder oss til nasjonale retningslinjer hva gjelder smittetiltak fremover.

Tilpasninger

For å redusere risiko for smitte, har vi gjort en del tilpasninger på legekontoret. Vi har vanlige åpningstider, men vi ber om at alle gjør avtale per telefon eller E-konsultasjon før man møter ved legekontoret. Dersom man har symptomer på forkjølelse (vond hals, tett nese, hoste, tungpust eller feber) og ønsker vurdering av lege, skal vi informeres om dette per telefon. Alle disse skal undersøkes etter avtale med oss, ved et eget lokale i Skien. Dette er for å unngå smitte på kontoret.

Ta kontakt!

Det er viktig for oss at alle pasientene blir tilstrekkelig ivaretatt, og det er derfor avgjørende at alle tar kontakt med legekontoret ved behov. Man skal ikke ha høyere terskel for å spørre etter legehjelp nå enn til vanlig. Men samtidig ber helsemyndighetene oss om å begrense pasientkontakten. Vi ber dere derfor ta kontakt per telefon eller E-konsultasjon, så kan vi sammen vurdere om dette er noe som kan vente. Når det er behov, tilbyr vi time samme dag, eller gjerne senere hvis det kan vente. Det er viktig at alle med kroniske sykdommer følger sine kontroller og tar nødvendige blodprøver. Ta kontakt med oss, gjerne ved å starte en E-konsultasjon via Helsenorge, så legger vi en plan.

Trenger man helsehjelp utenfor våre åpningtider tar man kontakt med Skien Legevakt som før. Ved behov for akutt helsehjelp kan man selvfølgelig når som helst ringe 113.

Bemanningen på legekontoret

Kari og Lill-Heidi er annenhver uke på kontoret og annenhver uke hjemme med hjemmekontor, slik at en av dem alltid er tilgjengelig ved kontoret. Jelena er også tilgjengelig ved kontoret. Ella har hjemmekontor hvor hun utfører telefonkonsultasjoner, E-konsultasjoner og videokonsultasjoner. Etter påske vil en ny vikar, Andrea Sangvik Grandal bistå oss i tillegg. Hun er en ung, dyktig lege som for tiden jobber ved sykehuset.

Igjen, ta kontakt

Dette er en tid med mange nye utfordringer og veien blir til underveis. Vi anbefaler at folk følger folkehelseinstituttet sine informasjonssider som hele tiden er oppdatert.

Og ta for all del kontakt med oss dersom du lurer på noe, tlf. 35942550

Med vennlig hilsen oss på legekontoret

Publisert: 31.03.2020 13.08