Høye smittetall i Siljan

Innhold

Det er en økende smittetrend i Siljan. De siste 14 dagene er det registrert 17 personer som er smittet med covid-19.

Siste døgnet er det meldt om 5 positive selvtester som vil bli PCR-testet i løpet av dagen.

Konsekvensen er at det nå er mange som er i smittekarantene. Kapasiteten til smittesporingsteamet i Siljan er så utfordret at de ikke rekker å kontakte alle nærkontaktene. Det er både kjente og ukjente smitteveier, og tilfelle med smittede fra andre kommuner som oppholder seg i Siljan, noe som gir mye ekstra arbeid for smittesporingsteamet.

Reglene for karantene og isolasjon finner du på hjemmesidene til fhi og helsenorge 

Smittevernlege Per Øyvind Berstad ser med bekymringen på nyttårsfeiringen, og ber alle begrense sosial omgang og være ekstra nøye med smitteverntiltakene og sette seg inn i de nasjonale reglene og anbefalingene: https://www.helsenorge.no/koronavirus/oversikt-over-regler-og-anbefalinger/#nasjonale-regler.

Barnehagene og skolene starter på gult nivå etter nyttår slik sentrale myndigheter har bestemt, men det gjøres det fortløpende vurderinger i Siljan om det vil være behov for strengere tiltak. Alle skoleelever og ansatte i skolene skal ta en hurtigtest før de møter opp på skolen etter nyttår. Det gjelder også ansatte i barnehagene. I Siljan er det organisert for dette, og det er sendt ut informasjon til alle foresatte.

Oppfordringen er klar:

  • er du i karantene eller isolasjon, følg reglene så du ikke smitter noen andre
  • begrens hvor mange du er sammen med
  • bruk munnbind når du ikke kan holde avstand
  • test deg hvis du merker symptomer på forkjølelse

Det er alvor i situasjonen, og det er ekstra viktig at vi tar vare på hverandre nå sier smittevernlegen. Ikke la noen være ensomme, men ta en telefon!

Publisert: 30.12.2021 12.44