Nye regler og anbefalinger fra regjeringen

Innhold

Fra onsdag 1. desember innføres to nye regler og flere nye anbefalinger for å få kontroll på smittesituasjonen i landet.

Regjeringen informerte tirsdag om to nye regler og flere nye, nasjonale anbefalinger som vil gjelde fra onsdag 1. desember.

Dette er reglene:

  • Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter sju dager. Uvaksinerte må teste seg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
  • Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

I tillegg til disse to reglene er det nå følgende anbefalinger som gjelder for hele landet:

  • Anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.
  • Anbefaling om jevnlig teste skoleelever i områder med økende smittespredning og høy belastning i helse- og omsorgstjenesten videreføres.
  • Regjeringen ber om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten vurderer økt brukt av hjemmekontor.

Dette kommer i tillegg til tiltakene som ble innført mandag for å bremse spredningen av omikronvarianten.

Hele pressemeldingen fra regjeringen kan du lese her.

Publisert: 01.12.2021 08.43