Status Koronavaksinering 5.mars

Innhold

Det er til nå 218 som har fått 1.dose vaksine, og 106 som har fått 2. dose med vaksine mot Covid-19 i Siljan.

Vi holder fortsatt på med vaksinering av gruppe 4, de over 65, med Pfizer-vaksinen. I tillegg er vi også i gang med å vaksinere gruppen 55-64 uten underliggende sykdom og helsepersonell med AstraZeneca-vaksinen.

Ut i fra det vi vet av vaksineleveranse nå, er planen for neste uke er å vaksinere 20 personer i aldersgruppen over 65 med Pfizer-vaksinen, og å fortsette med gruppen 55-64 og helsepersonell med AstraZeneca-vaksinen.

Vi vaksinerer i det tempoet vi kan, basert på hvor mange vaksiner vi mottar hver uke. Enda er det slik at alle som får tilbud om vaksine blir kontaktet.

Takk for tålmodigheten i Koronatiden!

Siljanfolk har vist stor vilje og evne til å gjennomføre de smitteverntiltak som er nødvendige for å unngå spredning av Koronavirus, sier smittevernlege Per Øyvind Berstad i en hilsen.

Nå er helse godt i gang med vaksineringen, men det tar tid før alle målgruppene er vaksinert. Det er god kapasitet på vaksinering, men det er begrenset vaksinetilgang. Siljan får tildelt sin kvote ukentlig.

De som er vaksinerte, må som alle andre fortsatt opprettholde smittevernreglene: Begrense kontakter, holde avstand, vaske / sprite hendene. De som er luftveissyke, må passe på å teste seg og holde seg hjemme fra arbeid/skole.

I dag opplyses det fra Folkehelseinstituttet at det i løpet av forsommeren kan det bli normale sosiale forhold, så takk for at du holder ut!

Hilsen fra smittevernlege Per Øyvind Berstad

Publisert: 05.03.2021 14.13