Vaksinestatus i Siljan

Innhold

Pr. 16. april er det vaksinert 571 personer i Siljan, det vil si 24,3% av befolkningen (tall fra Folkehelseinstituttets MSIS-register). Dette er veldig gledelig, sier vaksinasjonskoordinator Solveig Vestby, som også sier at så langt har vaksineringsarbeidet gått bra i Siljan.

Denne uken har 78 personer fått sin førstedose av Pfizer-vaksinen, og neste uke får vi 66 doser av samme vaksinen som går til gruppe 4, 65-74 år, og til de med sykdommer med høy risiko for alvorlig forløp. Uke 17 får vi 66 doser hvor 42 skal få sin første dose, og 24 får sin andre dose av Pfizervaksine.

Vaksineringen vil fortsatt foregår i samfunnssalen på kommunehuset på torsdager. Når vi får flere vaksiner og større grupper skal vaksineres, vil det foregå vaksinering flere dager i uken. Behov for å vaksinering på ettermiddagen blir også vurdert.

Alle som skal vaksineres i Siljan får SMS eller en telefon med tilbud om koronavaksine, som er gratis for alle.

Vi er veldig glad for den gode hjelpen vi får fra Siljan Røde Kors og tidligere ansatte i gjennomføringen av vaksineringen! Disse frivillige tar imot folk, og loser de gjennom hele systemet for å bli vaksinert. Disse gode hjelperne gjør at alle blir godt ivaretatt. Det er våre dyktige helsearbeidere fra legekontoret og sykehjemmet som setter vaksinen.

Publisert: 16.04.2021 13.07