Slukk lysene og vær med å markere Earth Hour 2019

Innhold

Hvert år slukker folk lyset i en time i slutten av mars. Denne fellesdugnaden er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene.

Lørdag 30. mars 2019 kl. 20.30

Da blir lyset slukket i land etter land, etterhvert som Earth Hour ruller over jorden gjennom tidssonene.

#Connect2Earth er en del av årets kampanje. Det handler om at en bærekraftig fremtid starter med våre handliger i dag. Det handler om at noen av de tingene som vi tar for gitt, kan ha stor innvirkning på miljøet. Og det handler om å gi noe tilbake til jordkloden, som er det eneste hjemmet vi har. Det finnes ingen planet B!

Stearinlys og stjerner

Siljan kommune håper at flere er klar for en ekstra klimainnsats på lørdag. Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til å bidra.

- Slå av lyset, TV-en, nettbrett og PC og gå ut og kikk etter stjernene.

- Eller tenn stearinlys og len deg tilbake i godstolen!

Hele verden er med

I fjor deltok hele 188 land i feiringen av WWFs Earth Hour, som startet i 2007 i Australia. Ikke mindre enn 3100 landemerker og ikoner, fra Eiffeltårnet til Big Ben og Tokyo Tower, slukket lyset for å vise at vi mennesker står sammen mot klimaendringene.

Earth Hour oppsto første gang i Sydney i 2007 og har blitt markert i Norge siden 2009. WWF er global arrangør. Oppfordringen er at du og jeg skal ta med oss mer for klimaet også de andre dagene i året.
Gå inn på www.wwf.no/engasjer_deg/earthhour/ for å lese mer om hva som skjer.

Publisert: 29.03.2019 13.09